xcvbn

Socialdemokraterna

Socialdemokraterna vill investera 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser de närmaste åren för att Sveriges ekonomi ska växa.

 Eftersom Sverige har en av Europas största ungdomsarbetslöshet. De tänker ta bort arbetsavgiften för personer som anställer unga personer och avskaffa aktivitetsförbudet för unga arbetslösa.

Ett av deras mål är att få fler trygga jobb och fler fasta anställningar. De säger att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. Och de vill förbättra arbetslösheten, ersättningsnivån och taket höjs.

Socialdemokraterna tycker att välfärd ska sättas före stora skattesänkningar för att skatter behövs för att finansiera det vi gör tillsammans- t.ex. skola, sjukvård, vägar, arbetslöshetsförsäkring, polis och mycket annat.

De vill ha rättvisare inkomstskatt, så att de som tjänar bäst och har mest ska bidra mer.

De vill sänka skatten för alla pensionärer för de tycker inte att pensionärer ska beskattas hårdare än lön.

BENSINSKATTEN
Moderaterna tycker inte att det är aktuellt att höja bensinskatten. Men att möjligen i framtiden kommer höjda miljöskatter för att nå klimatmålen, men som i så fall ska kompenseras av sänkta skatter för företag och hushåll.Socialdemokraterna planerar däremot att höja bensinskatten. Men för personer som behöver bilen i/till jobbet kompenseras med en höjning av reseavdraget.

A-KASSAN
Moderaterna vill på sikt i takt med stigande löner höja taket i a-kassan. När och hur mycket beror på vad ekonomin tillåter.
Socialdemokraterna vill också höja taket i a-kassan, och tänker höja med ersättningsnivån med 80 % för att sedan 100 dagar efter trappa ner taket igen.  Deras mål är att minst 80 % arbetslösa ska få minst 80 % av sin tidigare lön i ersättning.

INKOMSTSKATTEN
Moderaterna har redan infört stor inkomstskattesänkning för de med låga och medelstora inkomster, men de tänker däremot


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0