JÄMFÖRELSE MED IDAG

JÄMFÖRELSE MED IDAG
Socialdemokraterna vill höja skatterna i mål om flera nya jobb , få bättre kvalitet i skolan och sjukvården och göra det mer rättvist i Sverige.

De vill investera i 100 000 nya jobb, praktik- och utbildningsplatser de närmaste åren för att landets ekonomi ska växa.
Socialdemokraterna vill ha en rättvisare inkomstskatt och vill att de arla rikaste ska bidra med. Därför planerar att sänka jobbskatteavdraget för de med normal inkomst och för de rikare tänker de höja den, för den som nu tjänar 50 000 i månaden inebär det ca 250 kr mindre i jobbskatteavdrag per månad.
Ett av socialdemokraternas mål är fler trygga jobb och fler fastanställningar, de säger att heltid ska vara en rättighet och deltid en möjlighet. De vill förbättra arbetslöshetsförsäkringen och tänker sänka avgiften till cirka 80 kr i månaden. 
De tänker riva upp regeringens lavllag så att svenska kollektivavtal ska kunna tillämpas fullt ut även på utlänska företag.
Sverige är ett av landen i Europa med störst ungdomsarbetslöshet, ca 207 000 unga är arbetslösa. Socialdemokraterna vill att fler ska anställa unga personer och tänker därför avskaffa arbetsavgiften för dem. De avskaffar även aktivitetsförbudet för arbetslösa ungdommar.
Idag betalar en pensionär med i skatt än en löntagare, det tycker socialdemokraterna är orättvisst och tänker därför steg för steg sänka skatten för pensionärer med hela 50%. De änker se till att lön och pension beskattas lika.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0